* Pentru o cautare rapida a produselor ce pot fi livrate in zona dorita folositi filtrele de mai jos.

Alege oras Alege sector Alege zona Alege meniu Accepta bon masa Denumire produs / preparat Interval pret

intre si lei

Bancul zilei
Vremea
Reteta

Clatite cu Banane, Mango si Nutella


Timp de preparare: 60 minute
Complexitate: scazuta

Vezi reteta completa

Horoscop
Curs valutar
INFO

Localuri inregistrate 61
Categorii de produse 14
Total produse inregistrate 0
Oferte/promotii active 0

Vizitatori online 1
Newsletter
Nume
Email

Macaroane cu carne de vitel

Aceasta mancare este o specialitate din localitatea Zrnovo din insula Korcula. Pastele sunt facute in casa si apoi se face langa ele un sos din carne de vitel. Le-am incercat la aceeasi konoba Maha, unde mi-au explicat cum fac pastele de casa, dar nu mi-au dezvaluit si reteta sosului, care e secreta, fiind transmisa din generatie in generatie. Va dati seama ce uimita am fost cand am gustat sosul si mi-am dat seama ca are fix acelasi gust cu tocanita de vitel pe care o face mama mea Am adaugat doar cateva arome folosite pe insula (dafin, oregano si vinul - un Pošip ca sa fiu exacta) si rezultatul a fost desavarsit!

Ingrediente pentru Macaroane cu carne de vitel

400 gr macaroane de casa

Tocanita din carne de vitel

500 gr carne de vitel
1 ceapa mare
1/2 ardei rosu
100 ml vin alb sec
1 foaie de dafin
1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita boia dulce
1/4 lingurita piper negru macinat
sare
3 linguri ulei

Portii: 4

Preparare

  1. Se pune o oala cu 1 l de apa pe foc si se tine fierbinte tot timpul cat faceti tocanita.
  2. Se taie carnea cubulete.
  3. Se macina in robotel ceapa cu ardeiul pana devin pasta (sau se dau pe razatoare).
    * puteti folosi ceapa rosie, este specifica bucatariei din Korcula
  4. Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste pasta de ceapa si ardei pana nu se mai simte miros de ceapa cruda.
  5. Se adauga cubuletele de vitel si se prajesc, amestecand des, pana isi schimba culoarea.
  6. Se stinge cu vin si se lasa pana se evapora.
  7. Se trage oala de pe foc si se adauga boia, piper, oregano si foaia de dafin. Se amesteca bine si se adauga 2 polonice de apa fierbinte.
  8. Se aduce tocanita la fierbere, se pune capacul si se lasa la fiert la foc aproape mic (cat sa bolboroseasca usor tocanita), timp de 30 minute. O verificati in acest timp sa nu scada prea tare apa si sa se arda.
  9. Dupa 30 minute sosul trebuie sa fie grosut. Se adauga sare dupa gust si inca 2 polonice de apa fierbinte. Se continua fierberea cu capac inca 30 minute.
  10. Acum se verifica carnea si daca e bine fiarta (se topeste in gura) se ia capacul si se mai lasa la fiert doar pana sosul scade, devine cremos. Daca carnea nu e fiarta, se mai adauga cate un polonic de apa si se fierbe cu capac pana carnea e moale. Se gusta de sare.
  11. Cand tocanita e gata, se fierb macaroanele in multa apa cu sare. Se scurg bine, se pun in sos si se amesteca. Se servesc calde. Sunt bune si reincalzite.
    * se pot folosi si macaroane cumparate

 

http://www.e-retete.ro/retete/macaroane-cu-carne-de-vitel

Macaroane cu carne de vitel


Dificultate: medie

Timp de preparare: 120 minute


Imagini preparat


Recomanda

Alte retete

Fasole batuta cu ceapa

Timp de preparare: 80 minute

Dificultate: scazuta

Macaroane cu Branza

Timp de preparare: 30 minute

Dificultate: scazuta

Ardei cu branza

Timp de preparare: 30 minute

Dificultate: medie

Aperitiv din fasole si castraveti de post

Timp de preparare: 120 minute

Dificultate: scazuta

Betisoare crocante

Timp de preparare: 30 minute

Dificultate: scazuta

Prajitura inteligenta

Timp de preparare: 90 minute

Dificultate: scazuta

Prajitura Frantuzesc Deosebit

Timp de preparare: 40 minute

Dificultate: scazuta

Cartofi la cuptor prin pesmet

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: scazuta

Prajitura cu nutella si ciocolata

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: scazuta

Prajitura snickers

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: scazuta

Ciolan cu Ceapa Marinata

Timp de preparare: 120 minute

Dificultate: medie

Gordon de pui cu ananas

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: medie

Rulouri cu carne tocata de pui

Timp de preparare: 120 minute

Dificultate: medie

Rulou cu ciocolata alba si capsuni

Timp de preparare: 120 minute

Dificultate: scazuta

Peste crocant si cartofi prajiti la Airfryer

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: medie

Salata delicioasa cu piept de pui pane si rosii

Timp de preparare: 30 minute

Dificultate: scazuta

Inghetata de menta si ciocolata amaruie

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: scazuta

Chec cu dovleac

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: medie

Cozonac cu ciocolata

Timp de preparare: 120 minute

Dificultate: medie

Clatite cu Banane, Mango si Nutella

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: scazuta