* Pentru o cautare rapida a produselor ce pot fi livrate in zona dorita folositi filtrele de mai jos.

Alege oras Alege sector Alege zona Alege meniu Accepta bon masa Denumire produs / preparat Interval pret

intre si lei

Bancul zilei
Vremea
Reteta

Clatite cu Banane, Mango si Nutella


Timp de preparare: 60 minute
Complexitate: scazuta

Vezi reteta completa

Horoscop
Curs valutar
INFO

Localuri inregistrate 61
Categorii de produse 14
Total produse inregistrate 0
Oferte/promotii active 0

Vizitatori online 2
Newsletter
Nume
Email

Cozonac cu ciocolata

Cozonac bine crescut avem! Veniti la cozonac super pufos! Cozonac marmorat cu ciocolata! Cine doreste? Cine pofteste?

Ingrediente pentru Cozonac cu ciocolata

300 gr faina alba
40 gr zahar
1/4 lingurita sare
3/4 pliculet drojdie uscata (6 gr)
1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
2 oua mici (la temperatura camerei)
45 gr unt topit
60 ml lapte (caldut)
45 ml apa (calduta)

Umplutura

20 gr faina
20 gr cacao
50 gr zahar
1 albus de ou
80 ml apa
15 gr ciocolata neagra
10 gr unt

Preparare

  1. Pentru umplutura se amesteca faina, zaharul si cacaoa. Se freaca bine cu albusul de ou. Se adauga apa (cate putina la inceput) si se pune acest amestec la fiert, pana se ingroasa ca o pasta si se vede fundul craticioarei cand amestecati. Se amesteca mereu cu un tel.
  2. Luati craticioara de pe foc si adaugati ciocolata rupta bucatele si untul si amestecati pana se topesc. Se lasa pasta la racit.
  3. Se intinde pasta sub forma de dreptunghi (de cca 12 cm x 18 cm) intr-o punga mica. Se da la frigider pana aveti nevoie de ea (eu am preparat-o cu o zi inainte).
  4. Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si sarea.
  5. Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit.
  6. In masina de paine se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se seteaza masina pe programul de framantat si dospit.
    * aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora.
  7. Se unge o tava de chec (de 25 cm x 10 cm) cu unt topit si se presara cu faina.
  8. Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se intinde apoi foaie de 20 cm x 35 cm. Se aseaza umplutura de ciocolata (dreptunghiul) in centru. Se ridica marginile mici peste umplutura, apoi marginile mari, astfel incat umplutura sa fie perfect sigilata inauntru (vezi pozele 2 si 3). Piscati marginile astfel incat aluatul sa se lipeasca bine.
  9. Intoarceti aluatul cu partea impaturita in jos. Intindeti o foaie de 15 cm x 45 cm. Impaturiti aluatul in 3 pe lungime (vezi poza 6).
  10. Intoarceti iar aluatul cu partea impaturita in jos. Intindeti inca o data foaie de 15 cm x 35 cm. Impaturiti iar in 3 pe lungime. Veti simti ca de data asta foaia se intinde mai greu si pe alocuri se va vedea umplututra.
  11. Intoarcei iar aluatul cu partea impaturita in jos. Intindeti foaie de 15 cm x 30 cm. Daca umplutura tasneste in cateva locuri e ok.
  12. Taiati aluatul in 2 pe mijlocul partii lungi (cea de 30 cm), dar nu chiar pana la capat (lasati 2 cm netaiati). Ia uitati ce straturi frumoase am obtinut (poza 8)!
  13. Rasuciti fiecare bucata obtinuta (ca si cum stoarceti un prosop), apoi impletiti-le.
  14. Asezati cozonacul in tava. Lasati la crescut, intr-o punga, la loc caldut, timp de 45 minute.
  15. Preincalziti cuptorul la 220C. Introduceti cozonacul in cuptor si dati cuptorul la 180C. Coaceti timp de 30 minute (pana e rumen deasupra).

 

http://www.e-retete.ro/retete/cozonac-cu-ciocolata

Cozonac cu ciocolata


Dificultate: medie

Timp de preparare: 120 minute


Imagini preparat


Recomanda

Alte retete

Fasole batuta cu ceapa

Timp de preparare: 80 minute

Dificultate: scazuta

Macaroane cu Branza

Timp de preparare: 30 minute

Dificultate: scazuta

Ardei cu branza

Timp de preparare: 30 minute

Dificultate: medie

Aperitiv din fasole si castraveti de post

Timp de preparare: 120 minute

Dificultate: scazuta

Betisoare crocante

Timp de preparare: 30 minute

Dificultate: scazuta

Prajitura inteligenta

Timp de preparare: 90 minute

Dificultate: scazuta

Prajitura Frantuzesc Deosebit

Timp de preparare: 40 minute

Dificultate: scazuta

Cartofi la cuptor prin pesmet

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: scazuta

Prajitura cu nutella si ciocolata

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: scazuta

Prajitura snickers

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: scazuta

Ciolan cu Ceapa Marinata

Timp de preparare: 120 minute

Dificultate: medie

Gordon de pui cu ananas

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: medie

Rulouri cu carne tocata de pui

Timp de preparare: 120 minute

Dificultate: medie

Rulou cu ciocolata alba si capsuni

Timp de preparare: 120 minute

Dificultate: scazuta

Peste crocant si cartofi prajiti la Airfryer

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: medie

Salata delicioasa cu piept de pui pane si rosii

Timp de preparare: 30 minute

Dificultate: scazuta

Inghetata de menta si ciocolata amaruie

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: scazuta

Chec cu dovleac

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: medie

Macaroane cu carne de vitel

Timp de preparare: 120 minute

Dificultate: medie

Clatite cu Banane, Mango si Nutella

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: scazuta